In de vorige post kon je mijn ode aan de non fitgirls lezen. Een applaus aan vrouwen die zich gezond en sportief bezig houden op een normale manier. Die genieten van een red fruit home made cheesecake en een pizza vooraf. De vrouwen die durven eten maar ook sporten en hiervan genieten in plaats van onhaalbare doelen nastreven. Maar eerlijk is eerlijk, wat is het gezonde alternatief?
Mocht je geïnteresseerd zijn in een simpele, eerlijke, semi professionele mening; lees dan verder.
Om de basis kun je niet heen, ik niet, jij niet en Arnold Schwarzenegger ook niet. Wil je afvallen, moet je minder eten, wil je aankomen moet je meer eten. Wil je gezond blijven, dan is het verstandig om enigszins bewust te eten en lekker actief bezig te zijn.

De ultieme vraag blijft; wat is dan het gezonde alternatief?

Het antwoord hierop blijft teleurstellend, want er is niet één mogelijke oplossing. Gezond zijn, gezond eten en genoeg bewegen is iets wat je zelf moet gaan vorm geven. Natuurlijk zijn er allerlei richtlijnen en hulpmiddelen die het een stuk makkelijker maken. Nummer 1 tip is wel dat je er vooral niet teveel druk op moet gaan zetten. Ga niet van de één op andere dag ineens een #dedicatedlifestyle aannemen, maar orienteer, lees, verdiep je in manieren die voor jou gaan werken.
Het leuke is wel, dat mensen vaak iets of iemand’s hulp hierbij nodig hebben want zelf snappen ze er helemaal niks van. Ze denken dat ze zelf geen stap verder kunnen zetten en huren daarom een professional in. Mijn mening daarover is een beetje verdeeld, want ik ben er van overtuigd dat iedereen zelf zijn doel kan bereiken. Ook al heb je de ballen verstand van voeding en sporten, álles wat je wilt en moet weten staat online, of in boeken. Het is maar net hoeveel moeite (en verantwoording) jij wilt nemen om hierover te leren.

Stap uit je slachtoffer rol en neem verantwoording voor je eigen leven. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen geluk en jouw eigen doelen in het leven. Niemand anders is hiervoor verantwoordelijk, andere mensen hebben het zelf te druk met hun eigen geluk. Dus onderneem zelf de benodigde stappen om jezelf gelukkiger te maken. Meer weten? Check deze video.

Om je niet met lege handen achter te laten heb ik mijn tips op een rijtje gezet. Kleine hulpmiddelen die jou een duwtje in de rug geven waardoor het starten van een gezonde leefstijl binnen handbereik is. Want mensen helpen, inspireren en wellicht motiveren is nou eenmaal mijn passie, dus bij deze;
  • Gezonder worden, wat houdt dat precies in voor jou? Wil je gezonder gaan eten, wil je meer bewegen, wat is precies het doel? Ik schreef hier al een aardige artikel, mocht je willen beginnen met afvallen. Schrijf je doel op, en maak hem zo concreet en haalbaar mogelijk. Laat hem duidelijk en in het zicht staan, zodat je dit onbewust toch telkens tegenkomt.
  • Wil je je voeding analyseren, of bijhouden wat je nou écht eet? Dan zijn er een aantal handige apps die je een goede indicatie kunnen geven. Mijn favoriet is myfitnesspal. Ze hebben een website, maar ook een app die je kan downloaden.
  • Wil je meer bewegen? Plan dan je dag zoals je dat normaal ook doet en bekijk waar jij je auto/trein/fiets kunt laten staan en ga eens een stukje lopen. Op de meeste smartphones zit tegenwoordig wel een stappenteller, mocht je een geluksvogel zijn en een fitness tracker hebben, kun je de komende week eens goed bijhouden hoeveel beweging je nou eigenlijk daadwerkelijk krijgt. Ga op basis daarvan eens nadenken of een stukje hardlopen, een rondje sportschool, of een potje volleyballen niets voor jou is.
Wat zijn jouw ideeën hierover? Ik ben meer dan benieuwd, dus laat ze vooral hieronder achter.

 

Bron uitlichtende foto.