Je bent twee dagen vrij, hebt niet bijzonder veel te doen, en het enige wat op je to do list staat is sporten. Maar natuurlijk nu, wanneer je er alle tijd voor hebt heb je er écht geen zin in. Herkenbaar! Persoonlijk wil ik altijd alles op hetzelfde moment doen, en dát gaat natuurlijk niet. En wanneer ik dan alle tijd heb, draai ik het wel zo dat bijvoorbeeld sporten laag op de prioriteiten lijst staan. Guilty!

Maar, dit wil je natuurlijk gewoon voorkomen. Mijn ultieme tip voor de keren dat je geen zin hebt om te sporten? Behalve je luie reet in een legging stoppen en op de fiets te stappen, is eerst de dingen te doen die je graag wilt doen. Zelf maak ik altijd een afspraak met mezelf dat ik tot een bepaalde tijd ‘hele nuttige’ dingen kan doen en daarna ga sporten.

Want kom op, hoe erg is een uurtje sporten nou? Dat dacht ik ook jonge dame! En als je er al echt dagen tegenaan loopt te hikken ga je dat toch eerst doen? Prima manier om de dag te starten en daarna heb je alle tijd van de wereld om ‘leuke’ dingen te doen. Kijk ik dat het lastig is om motivatie te vinden als je al lekker in je vel zit. Maar om dit te blijven moet er natuurijk ook gewerkt worden. En als je vandaag eens geen zin hebt in hetzelfde rondje legday, kies dan eens een andere manier van trainen. Any workout is a great one!

En nog een ander dingetje, ik zal vast niet de enige zijn die er last van heeft. Maar als ik twee dagen op mijn luie reet gezeten heb, omdat ik alle afleveringen van Suits  moet terugkijken, en de volgende dag weer moet werken kan ik mezelf wel voor m’n kop slaan. Vooral als ik me sta aan te kleden en ik toch het gevoel heb dat het allemaal wel wat strakker kon. Ja, nu heb ik twee dagen workout gemist en voordat je dán weer kunt trainen.. Althans, als je een parttime baan hebt heb je het makkelijk, of college. Daarom maak ik ook altijd graag volledig gebruik van mijn vrije dagen, want ik weet dat als ik s’avonds thuis kom om half 8 ik nog weinig zin heb om te trainen.

Dus, mocht je in je einde-van-januari dip zitten, denk dan even bij jezelf na en trek daarna direct die schoenen aan! Hop hop!

 

Bron uitlichtende foto