Na het succesverhaal van mijn eiwit wafels wilde ik eens kijken wat ik nog meer kon omtoveren tot een eiwit succes. Nu ben ik een enorme fan van deze lekkere snacks. En wilde ik kijken of ik ook een makkelijke, no bake, koekjes variant kon maken. Die óók nog eens vol zat met eiwitten. Win win idee lijkt me, nu naar de uitvoering.

Houd ik je achterhoofd dat ik niet geweldig ben in de keuken (begint langzaamaan te komen) dus dit was ook een vereiste wat betreft het recept. Na behoorlijk wat google zoektochten heb ik dan ook een pareltje gevonden. Dit recept heeft meerdere voordelen, je hoeft bijvoorbeeld niet de oven te gebruiken, én je hebt eigenlijk maar 5 ingrediënten nodig! (Oké, een snufje zout én decoraties weggelaten).

Wat heb je nodig voor 6 grote koekjes?

 1. 2 schepjes vanille whey (ik gebruik soja eiwit isolaat)
 2. 250g havermoutmeel (je kunt de havermout uit de keuken ook fijn malen, precies hetzelfde)
 3. 150ml amandelmelk
 4. 120g pindakaas (je kunt ook voor een andere noten pasta gaan, maar ik zit in het peanutbutter team)
 5. 60g honing (je kunt dit vervangen door andere zoetstoffen als je wilt)
 6. 1 tl zeezout
 7. 50g witte chocolade (optioneel)

Documents

Hoe maak je deze gigantische koekjes?

Simpel. Je begint met het havermoutmeel, whey en het zeezout te mixen. Zet een schaaltje met pindakaas even in de magnetron zodat het vloeibaar wordt. Gooit dit bij het droge mengsel samen met de honing. Goed kneden, en als je denkt dat de structuur niet meer gaat veranderen kun je beginnen met voorzichtig de amandelmelk toe te voegen. Ondertussen goed blijven kneden terwijl je de rest van de melk toevoegt. Wanneer je 1 grote bal gekneed hebt kun je beginnen met het deeg te verdelen over het gewenste aantal koekjes. Ik heb er 6 gemaakt, maar je kunt er makkelijk 8 uit halen, misschien wel 10 als je kleine koekjes maakt.

protein cookies

Wanneer je het deeg verdeeld hebt kun je de koekjes neerleggen op een bakplaat met bakfolie eronder. Decoreer nu met de chocolade, je kunt ook kiezen voor cranberry’s of andere toppings. Maar ik wilde witte chocola omdat dat gewoon mega lekker is. Plaats de bakplaat minstens 30min in de koelkast voordat je ze gaat opeten. Tip; bewaar ze een nachtje in de koelkast zodat ze het lekkerst zijn.

Macro’s per koekje:

 • 361 calorieën
 • 20g eiwit
 • 14g vet
 • 36g koolhydraten