Sinds dat het woord gel nagellak gevallen was, staat mijn kast er vol mee. UV lampen voor meerdere situaties, gekleurde gel nagellak, french manicure, eindeloos veel base en topcoats en ga zo maar even door. Je mag met zekerheid concluderen dat ik er fan van ben! Maar, waarom? En hoe werkt zoiets precies? En wat is Sally Hansen miracle gel?

Waarom ik fan ben zal ik je vertellen. Met mijn drukke schema, en chip-gevoelige werk wordt het onderhouden van je nagels een dagelijkse bezigheid. En daar heb ik niet altijd zin in. Ik lig liever lui in bed nog een aflevering van Battlestar Galactica te kijken dan dat ik nog met m’n nagels bezig ben. Dus, als je dan een nagellak hebt die een aantal dagen goed blijft zitten is dat een grote plus! Je moet er wel mee kunnen leven dat de kleur die je kiest misschien niet bij iédere outfit past, maar zodra je kijkt naar het feit dat ze wél altijd verzorgd zijn is dat niet zo’n groot punt.

Hoe gel nagellak werkt is verschillend. Je hebt meerdere soorten, degene die je moet laten uitharden door middel van UV licht en je hebt ze waarbij je ze zónder licht moet laten uitharden. De gel nagellak die je onder een UV of LED licht moet uitharden is als een gewone nagellak, alleen heeft een dikkere structuur. Hij blijft ook meerdere weken zitten, en moet verwijderd worden met een speciale remover. De gel nagellak die je zonder UV licht moet uitharden blijft wat minder lang zitten en kun je verwijderen met normale nagellak remover.

En degene die ik de laatste tijd gebruikt heb is de gel nagellak in de kleur ‘french manicure’ van Essence. Prima kwaliteit, en super budget. Maar, wat een werk om het te verwijderen. En dat zat me echt in de weg, aangezien je op een gegeven moment ‘uitgroei’ krijgt moet je de nagellak echt verwijderen. Dus die verdween een beetje naar de achtergrond, en toen liep ik tegen Sally Hansen miracle gel aan.

Sally Hansen miracle gel is verkrijgbaar bij Etos en Ici Paris voor €11,99 in 47 verschillende kleuren. En de flesjes zijn aan de grote kant, ze bevatten namelijk bijna 15ml. Wat ik er verder zo fijn aan vind is dat het kwastje vrij breed is, wat erg makkelijk lakt. Sally Hansen claimt dat de nagellak beter blijft zitten zónder basecoat, wat super ideaal is. Ik betwijfel wel of het niks doet met de kleur van je natuurlijke nagel, maar vooruit.

Sally Hansen miracle gel

Sally Hanson close up

miracle gel instagram

Na hem op zaterdagavond aangebracht te hebben zit hij er vandaag nog redelijk op. Je ziet wat uitgroei en er is 1 mini chip op mijn dominante hand. Maar verder geen klachten so far! Love it! 5 dagen lijkt misschien niet veel, maar voor mij persoonlijk is het (afgezien de échte gel nagellak) een behoorlijk record.

Ik las hier en daar ook dat je de topcoat over normale nagellak heen kunt dragen, dus dat wordt de volgende stap. Als dat écht zo is, ga ik morgen een hele partij in slaan voor de rest of my twenties.

 

Bron uitlichtende foto