Dat met de zomer warm weer komt is bekend. En wat ik persoonlijk altijd erg prettig vind is om heerlijk in de zon, met een boek en iets te drinken te genieten. Ultiem ontspannen. En ik als enorme icetea fan was wild toen ik dit nieuwe drankje ontdekte. En ja, ik ben me bewust dat liters bruisende Lipton icetea op een gegeven moment op je heupen gaat zitten, maar daar heb je met deze nieuwe variant zeker geen last van.

pure leaf front

Wat betreft de inhoud is Lipton erg slim geweest. Niet alleen is deze pure leaf icetea een stuk ‘natuurlijker’ hij bevat ook aanzienlijk minder suiker. En, zo bewust als we zijn, is dat natuurlijk erg welkom! Er is minder gewone suiker gebruikt en vervangen door stevia smaakt de icetea eigenlijk net zo lekker. Zelf ben ik enorm fan van niet-al-te zoete drankjes, en deze staat wel aan de goede kant van de lijn. Niet té zoet, maar gelukkig ook niet zo bitter als wanneer er écht geen suiker aan toegevoegd was. Per serving (aka 250ml) bevat deze icetea zo’n 50 calorieën, waarvan 12g koolhydraten < 11g suiker. Niks om over te klagen lijkt mij!

pure leaf ingredienten

pure leaf info

Lipton heeft 4 smaken gemaakt, en ik heb er twee uitgetest voor je. Van die vier (mint, peach, lemon en raspberry) heb ik de lemon en peach gekozen. Ik vind het altijd een beetje tricky wat betreft niet bijpassende smaken. Met name framboos icm thee geeft eigenlijk altijd een bittere smaak. En de mint variant trok me ook niet perse. Vandaar de lekkere mainstream lemon en peach. En boy, die stelde me niet teleur!

De icetea is getrokken van zwarte thee, en ik was bang voor een wat wrange smaak, maar dit is absoluut niet het geval. Heerlijk licht, verfrissend, maar met body drink je deze binnen enkele minuten makkelijk weg. Persoonlijk vind ik de lemon variant iets lekkerder, maar als je van een zoetere smaak houd is de peach ook zeker aan te raden!

Conclusie: ik weet nu wel wat ik standaard in mijn koelkast koud heb staan. Zonder schuldgevoel in de zon, met een rietje drink ik deze zomer lekker Pure Leaf icetea. Ik ben benieuwd wat jouw mening is!