Laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen. Dit is een review over de MisFit Ray fitness + sleep tracker. De Fitbit, Jawbone, Samsung gear, Apple watch zijn allemaal bekende namen maar er is een fitness tracker met een veel mooier design en daarnaast ook simpeler werkt. De MisFit Ray is een activity tracker die je activiteiten gedurende de dag bijhoudt, s’nachts je slaap registreert en daarnaast ook ontzettend stylish en vrouwlijk is.

Hoe ziet dat er dan uit? En hoe werkt dit dan precies en het meest belangrijke; wat kún je er allemaal mee? Hieronder vind je mijn review.

MisFit Ray box

MisFit Ray instructions

MisFit batterij

Over de MisFit Ray

Wat je hier ziet is één van de meest minimalistische fitnesstrackers die je ooit gezien hebt. Dit is het model ”Ray” en hij is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ik heb de rose-goudkleurige opgestuurd gekregen gecombineerd met een grijs leren bandje. Hij is qua gewicht echt nauwelijks voelbaar en doordat het leer soepel is voel je hem ook niet tijdens het dragen. Een van de fun features is wel dat je de Ray op verschillende manieren kunt dragen. Maar omdat hij zo smal en subtiel oogt besloot ik hem gewoon om mijn pols te dragen.

De MisFit Ray heeft een klein Led display waarop kleurmeldingen zichtbaar zijn. Dankzij de bluetooth verbinding synchroniseert de Ray met de MisFit app zodra je de app opent. De app is overigens beschikbaar op iOS en Android. Daarnaast is er nog een groot voordeel van de manier waarop de Ray gemaakt is, namelijk de batterijduur. Je hoeft hem niet op te laden dankzij de 3 knoopcel batterijen die tot 6 maanden meegaan. Ideaal!

Misfit Ray

MisFit Ray back

MisFit Ray wear

Uiterlijk van de MisFit Ray

De achterkant is netjes afgewerkt en aan de binnenkant van de MisFit zie je het logo terugkomen. Het kleine cirkeltje geeft aan welke kan je de MisFit open kan draaien wanneer je de batterijen plaatst. Hij sluit handig met een stevig draai/click systeem. Door de sluiting is hij tot 50m waterdicht. Ik weet niet hoe snel het leren bandje zal slijten als je hem áltijd om hebt, maar het feit dat hij tegen water kan is altijd prettig!

Zoals je kan zien is de MisFit Ray ontzettend smal en subtiel. Het Led display is klein maar efficient. Hij licht op wanneer er een melding gegeven wordt. Waar ze ook over na gedacht hebben is om de ‘kleurmelding’ pas ná de vibratie te geven. Zodra je een melding krijgt, voel je eerst de MisFit trillen en pas daarna krijg je een kleur te zien. Handig, want zo weet je precies wat er aan de hand is.

MisFit Ray screen

Inhoud van de MisFit Ray

En dan nu over de inhoud. De MisFit Ray is vrij minimalistisch in haar app, en dat merk je terug aan de manier waarop de gegevens getracked worden. Snelle uitleg: je stelt vooraf een doel in, dit doel is gekoppeld aan een x aantal punten. En de progressie vind je terug in de app (en op het scherm van de MisFit). Waar andere fitnesstrackers vrij uitgebreid zijn, heb je bij de MisFit app een simpel overzicht van je activiteiten. Eerlijk gezegd vind ik dit wel prettig, omdat je snel een indicatie krijgt van de voortgang van de dag. Mocht je dit thema niet mooi vinden, kun je ook nog uitwijken naar een ander thema.

Een vrij basic app verteld wat je op een dag allemaal gedaan hebt. Ook laat hij suggesties zien hoe jij zo snel mogelijk je doel kunt behalen. Je hebt verschillende leuke tweaks, je kan bijvoorbeeld instellen dat je graag een reminder wilt hebben wanneer je te lang stilzit. De MisFit stuurt dan een signaal uit waarbij het scherm oplicht en hij begint te trillen. Door drie keer te tikken (en te bewegen) deactiveer je dat alarm weer.

Daarnaast houd de MisFit Ray bij óf je actief bent. Je kunt vooraf aangeven of je gaat sporten of achteraf de activiteit loggen. Helaas is er niet bijzonder veel keus qua indeling van activiteit, je hebt namelijk 9 sporten die je kan kiezen. Fitness (krachttraining) staat er niet tussen, wat het wel wat onhandig maakt, maar afhankelijk van de getrainde spiergroep log ik deze onder óf fietsen (legday) óf tennis (upper body day).

Je progressie kun je snel zien wanneer je op de MisFit tikt. Tik twee keer om het Led te zien oplichten. Geeft hij een rood licht, dan zit je op 25%, wordt het lampje rood-oranje dan zit je op 50% van je doel en geeft hij meerdere kleuren af na elkaar dan heb je je doel van de dag behaald.

MisFit Ray night

Sleeptracker van de MisFit Ray

Behalve overdag je activiteiten bijhouden, brengt de MisFit Ray ook je slaappatroon in beeld. Je geeft vooraf aan via de app dat je gaat slapen, en daardoor registreert de MisFit Ray je slaappatroon. Hij laat zien hoeveel je totaal geslapen hebt en hoe de slaap ingedeeld is. Ook voor het slapen kun je een doel instellen.

Naast deze handige info kan de MisFit Ray meer. Hij geeft namelijk door wanneer je gebeld wordt, of wanneer je een bericht ontvangt. Ik las in oudere reviews dat dit alleen bij een sms gemeld werd, maar tegenwoordig zijn de meldingen iets uitgebreider. De MisFit Ray kan namelijk ook gewoon je whatsapp in de gaten houden. Wanneer je een berichtje ontvangt geeft hij een melding op het Led scherm (de kleur kun je zelf instellen) en trilt hij 1 keer. Wordt je gebeld dan vibreert de MisFit Ray en geeft hij een groen licht af.

Een kleine opsomming wat je mag verwachten bij de MisFit Ray:

 • Houdt je activiteiten bij
 • Logt zelfstandig activiteiten
 • Registreert je slaappatroon
 • Geeft meldingen bij te lang inactief
 • Geeft meldingen bij telefoon/ whatsapp berichten
 • Laat progressie zien
 • Heeft een hartslag indicator
 • Uitgebreide wekker functie
 • Werkt samen met andere apps
 • Heeft meerdere uitbreidingen
 • Hoeft niet opgeladen te worden
 • Waterdicht tot 50m
 • App is geschikt voor Android en iOS

Wat ik ervan vind? Wanneer je nog nooit een uigebreidere fittracker gebruikt hebt is dit wel echt een leuk begin. Hij houdt vrij goed bij wat je zoal op een dag doet, en je kan hierbij ook nog zelf genoeg aanpassingen in maken. Het is een mooi bandje om te zien, en lijdt niet teveel af. Het display geeft alleen een signaal af en trekt niet je aandacht weg met uitgebreide gegevens e.d. Snapt zelf wanneer je bezig bent met een activiteit, wat erg prettig is wanneer je niet constant bezig wilt zijn met je activitytracker. Heeft leuke extra functies waardoor het dragen ervan aantrekkelijker wordt. Zit niet in de weg tijdens het slapen, en je hoeft hem niet telkens op te laden. Wat enorm prettig is.