Een paar weken geleden kreeg ik een pakketje opgestuurd van het merk Queal. Voor mij nog onbekend Europees bedrijf wat complete maaltijden verzorgt in de vorm van shakes. Of beter gezegd, poeder. Iets wat super handig is als je geen tijd wilt besteden aan het koken en klaarmaken van maaltijden. Tijdsbesparend, gezond en makkelijk.. Sounds good right? Alles wat in theorie goed klinkt wil ik graag uitproberen, and so I did.

Wat of wie is Queal? 
Drie ondernemers zijn in 2014 gestart met Queal, en zijn in samenwerking met voedingsdeskundigen en gecertificeerde producenten gezond eten makkelijker aan het maken. Het idee is een maaltijd vervangend product (shake) waarin je benodigde koolhydraten, vetten en eiwittten zitten. Easy, snel en betaalbaar. Je kunt deze maaltijden bestellen via de webshop. En Queal beloofd alle bestellingen voor 13.00u de volgende dag te versturen.

Wat zit erin?
De hoofdcomponenten van Queal zijn: oats (haver), whey protein (wei proteine), en soja. Dit proef je ook direct. De structuur is wat dikker dan als je het vergelijkt met een normale wheyshake. Dit komt door de havermout. En hoewel ik havermout niet vies vind, moest ik wel even wennen aan de structuur. Je hebt verschillende keuzes qua calorieën. Queal laat je kiezen tussen een weightloss (1800cal), normal (2100cal) en een weightgain (2400cal) variant. Ik heb de normal variant gekregen, (de eerdere active Male variant) met 2165cal. Het verschilt wel per smaak hoeveel calorieën er in een shake zitten, maar dit staat heel overzichtelijk op de website aangegeven.

queal inhoud

Smaken
Als je moeite hebt met kiezen wens ik je heel veel succes. Queal heeft namelijk nogal wat keuzes qua smaken. En ik heb er ook behoorlijk wat getest, zodat jij alvast weet welke er awesome zijn! Ready? Ok! 8 smaken zijn er door de test gegaan waaronder;

  • Super Strawberry
  • Funky Forest Fruit
  • Crunchy Choco Cookie
  • Smooth Vanille
  • Crazy Chocolate Peanut
  • Awesome Apple Pie
  • Cool Chocolate
  • Banana Mania

Alle 8 heb ik ze gemixt met ongeveer 300ml water. Je kunt het met minder doen water, je kunt het met melk mixen, je kunt de shake zelfs met fruit in een blender gooien.. Er is van alles mogelijk! Voordeel is ook dat 1 zak Queal 3 maaltijden bevat. En de inhoud is super lang houdbaar, dus als je het even niet nodig hebt is dat ook geen probleem.

queal stash

Hoe werkt Queal
Queal kun je op meerdere manieren bestellen. Je kunt het als abonnement vorm bestellen, of als one time tester. Wanneer je een proef verpakking besteld kom je uit op 30 maaltijden. En wat als je normaal gesproken prima en genoeg eet, wat mij betreft genoeg is. Ben je vaak onderweg en heb je geen zin in gezeur? Dan kun je ook voor een abonnement kiezen. Dan krijg je op maandelijkse basis een pakket toegezonden.

Conclusie
Er zaten zeker meevallers en tegenvallers bij. Maar laten we het eerst eens hebben over de structuur. Zoals ik al aangaf is deze niet compleet smooth, dit komt door de havermout die erin zit. Geen probleem voor veel mensen, maar ik ben soms gewoon een beetje moeilijk wat dat betreft. Daarnaast vond ik sommige smaken een beetje zanderig.. Niet super storend, maar dat is qua structuur de beste omschrijving. Ik had high hopes voor sommige smaken, zoals Awesome Apple Pie en Crazy Chocolate Peanut. Maar tot mijn teleurstelling bevatten deze weinig smaak. Wat wel een plus punt kan zijn, als je hem mixt met fruit, of koekjes. (yes, koekjes). Welke smaak ik absoluut als mijn favoriet wil benoemen is de Smooth Vanille. Heel zacht en na 3 keer gebruikt te hebben nog steeds heerlijk. Nummer twee is denk ik Cool Chocolate, die ik met iets minder water gemixt heb, zodat het meer een milkshake consistentie had. Banana Mania was ook prima te drinken en Funky Forest Fruit was mijn nummer 4. De rest van de smaken vond ik persoonlijk niet echt lekker, maar dat is míjn mening.

Queal is zeker een aanrader wat betreft tijdbesparende maaltijden. Ik neem zelf een shake beker met inhoud mee en vul deze met water wanneer ik hem wil drinken. Easy voor wanneer je uit het werk of college direct door wilt naar de gym, of wanneer je s’avonds nog niet aan je calorieën zit en je een makkelijke (en gezonde) maaltijd wilt nemen.

Bron uitlichtende foto