Als ik iets wel geweldig vind, is dat wel mijn ontbijt iedere ochtend. Wanneer ik s’ochtends opsta is dat ook het eerste waar ik over na denk. Geen saaie yoghurt of standaard boterham voor mij! Ik vind het juist erg fijn na een nacht slapen om een goede bodem voor de rest van de dag te leggen. Samen met koffie is dit altijd een múst voor een productieve dag.

Waarmee ik ontbijt verschilt iedere dag, maar wat wel standaard is, is dat mijn ontbijt vol moet zitten met koolhydraten. Geen bakken vol met suikers, maar een goede hoeveelheid complexe koolhydraten. Soms bak ik eiwit wafels, als ik weet dat ik ga sporten die dag en hoog in m’n eiwitten wil zitten. Maar wanneer ik dit niet doe kies ik voor cornflakes of granola.

Het liefst eet ik chocopops, maar dat past niet altijd in m’n macro’s van de dag, dus kies ik voor een -net zo lekkere- alternatief. De havermout granola flakes van Quaker zijn absoluut mijn nieuwe favoriet.

quaker

En hoewel er havermout op de verpakking staat kun je het meer vergelijken met knapperige cornflakes/musli. En knapperig is het zeker! Zelfs als je al een aantal minuten je melk er bij in gegooid hebt.

quacker info

Zoals je bij de ingrediënten kunt zien zitten er behoorlijk wat koolhydraten in, waarvan suikers echt minimaal. Score! Verlegen eiwitten komen ook nog om het hoekje kijken, wat wel fijn is. Het maakt niet heel veel indruk, maar het gaat me ook voornamelijk om de koolhydraten.

inside quacker

De inhoud van de doos. Zoals ik al zei, knapperig. Mini havervlokjes, musli, cornflakes.. Serieus deze combinatie is echt geweldig! Ook een goede tip om als ‘verveel eten’ te pakken terwijl je wéér een serie op netflix zit te ‘binge’en’.

alpro

Ik eet het liefst soya melk of amandel melk erbij. Quacker raad zelf aan om yoghurt erbij te eten, maar ik hou graag vast aan het ouderwetse ‘cornflakes ontbijt’. Dus melk het is. Geen koemelk in verband met een heuse lactose intolerantie, maar dat kan natuurlijk ook als je daar geen last van hebt. Alhoewel amandelmelk het wel iets zoeter maakt (en dat is nooit verkeerd).

aardbei

En als er aardbeien rondslingeren gooi ik die er ook graag bij. Of banaan, of kiwi, of nectarine. Of allemaal op een hoop zodat je eigenlijk niet normaal je lepel in je bakje kunt stoppen omdat alles er gelijk uitdonderd. Maar wel lekker. En knapperig.


Hoe eet jij je ontbijt het liefst?