Persoonlijk vind ik het heel erg lastig om iedere dag de gewenste hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. En om dit voor te bereiden, mee te nemen, tijd vrij te maken om genoeg te eten.. Soms heb je meer te doen dan even rustig wéér een maaltijd eten. En omdat het een probleem werd ben ik op zoek gegaan naar een goede oplossing.

Wat sowieso een puntje is, is dat ik geen zin heb om iedere dag naar het werk een beker whey mee te sjouwen naast mijn kwark en lunch. Is er een tas waar dat overigens wel allemaal in past? Daarom ben ik op een vrije middag maar eens de winkel in gestapt en heb ik een aantal proteïne repen uit het schap gepakt. Ik vrees wel voor de smaak, want als er weinig ‘rotzooi’ in zit smaakt het vaak raar door de kunstmatige smaakmakers. Maar we zullen zien!

met-rx

met-rx close up

Eiwit genoeg met 32 gram per bar. Er is, volgens de verpakking, gebruik gemaakt van melk-eiwitten. Hetzelfde als de gemiddelde pot met whey, dus dat is positief. Verder zitten er 12,7 gram vet in waarvan 7,1 verzadigd en 18,7 koolhydraten waarvan 1,5 gram suiker. Valt mee dus. Verder is het op smaak gebracht met ‘low fat’ cacao poeder en xylitol. Er zitten verschillende soorten boters in, zoals cacao en palm vet. Er zitten ook een aantal essentiële mineralen en vitamines in. Op papier dus een prima bron om aan je eiwitten te komen.

DSC_0107

Maar nu de smaak. Ik heb voor de chocolate fudge deluxe gekozen. En nu lees je een review van iemand die absoluut niet moeilijk is, vaak door eet als iets niet lekker is, en niet veel verstand heeft van voeding. Maar ik kan wel stellen dat hij goed te doen in. De eerste twee happen twijfel ik. Omdat het niet een chocolate fudge brownie smaak is waarop ik hoopte. Maar eerlijk is eerlijk, dat kon ook helemaal niet. Maar na de derde hap zit je er al lekker in. Wel vind ik hem wat plakkerig en doe je ernstig lang over 1 hap.

En wat een maaltijd is dit! Één reep is 85 gram, maar het lijkt wel een complete maaltijd. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven en of het vervelend gaat worden. Maar ik voel hem na een uur nóg in m’n maag zitten. Verzadigend? I guess. Dwars en vervelend? Mwha, valt mee. Maar hij geeft wel regelmatige energie af en vult wel lekker lang. Prima want zo houden we de dag goed vol!

Conclusie: de chocolate fudge deluxe is een smaak waarvan je niet moet uitgaan dat hij mierzoet is. Maar verder prima te eten en hij vult echt enorm! Een makkelijke manier om aan je eiwitten te komen en een fijne afwisseling met een wheyshake.