Soms kijk je in de spiegel, gewoon toevallig, om te kijken of je broek wel goed zit en dan zie je het. Met open mond kijk je eens goed en realiseer je je dat je al een behoorlijk eind bent gekomen. Zo’n momentje had ik afgelopen weekend. Dat je na een jaar knetterhard bikkelen (met de gebruikelijke ups en downs) tevreden bent. Super goed natuurlijk, maar dat heeft ook een weerszijde. Voeding en trainen heeft een mooi resultaat opgeleverd. Maar wat doe je als je je doel behaald hebt? Behalve lekker doorgaan omdat het niet om het resultaat gaat maar om het gevoel dat je ervan krijgt..

Welk doel zet je nu? Of laat je het allemaal wat losser omdat je nu op het gewenste punt beland bent? Ik vind die vraag echt super lastig, en dit is ook niet iets wat je moet negeren denk ik. Soms moet je even stilstaan en bekijken waar je bent op dit moment om daarna weer duidelijk vooruit te kunnen kijken. Je bent begonnen met een reden, en nu wil je weer verder. Iedereen heeft andere doelen, en ik kan je niet precies vertellen hoe en wat, maar ik kan je wel tips geven wat voor mij werkt als ik het even niet meer weet.

  1. Bekijk goed waar je op dit moment staat. Ben je tevreden over je voeding? Ben je tevreden over je training? Wil je iets nieuws ontdekken?
  2. Richt je op iets anders. Als je tevreden bent over je fysiek, kun je je bijvoorbeeld gaan focussen op het zetten van PR’s. Meer bezig met de cijfers geeft een leuke competitieve wending aan je trainingen.
  3. Zoek een trainingsbuddy. Iedereen heeft weer andere ideeën of manieren van trainen dat je daar altijd wel inspiratie uit kunt halen.
  4. Laat het resultaat niet wegglijden. Ook al ben je nu op het gewenste punt beland, betekend dat niet dat je iedere avond lekker op de bank mag zitten. Alles wat je bereikt hebt moet onderhouden worden, dus doorgaan is essentieel.

Blijf jezelf ook belonen voor al het harde werk. Ik zou niet de eerste beste ijssalon binnenlopen, om daar 5 bolletjes met slagroom in een chocolade hoorntje te halen. Maar winkel bijvoorbeeld iets wat je harde werk goed laat zien, zoals nieuwe jeans of dat jurkje waar je nu echt een killerbody in hebt. Dat geeft zo’n lekker gevoel, plus, je hebt er hard voor gewerkt, dat mag je laten zien!

* ilovefitnessnews is niet verantwoordelijk voor eventuele online shopping splurges

Bron uitlichtende foto