Zodra er bumper plates in mijn sportschool klaar staan ga ik hier fanatiek mee aan de slag. Ik heb je pas al verteld over de Clean&Jerk en de verschillende varianten van de Power Clean, allemaal onderdeel van het Olympic weight lifting. Maar nu officieel, dit is écht té gék! Crazy Holy Shit dit wil ik ook! Althans, dat zeg ik nu. Geen idee hoe het is om met een stang met 100 kg erop te staat zwoegen. Maar vooralsnog, YES!

California Strength
No pretty girls in glitterende bikini’s, maar stoere meiden met moeilijke gezichten en knetter zware stuiterende gewichten. En dat allemaal dankzij mijn eeuwige nieuwsgierigheid en de uren die ik afstruin op YouTube. Verslaafd? Absoluut! In dit geval ben ik er wel blij mee ;-). Ik kwam namelijk het YouTube kanaal tegen van California Strength. Ergens tussen m’n wekelijkse update over make-up stond er aan de zijkant; My Girl Is Stronger Than You. En zonder 1 seconde na te denken zat ik alweer lekker te kijken naar bikkel’s van meiden die knetterhard stonden te trainen.

Random inspiratie video’s Olympic weight lifting
En omdat ik er zó enthousiast over ben hier een paar van mijn favoriete video’s. Ik vind ze wel super random, maar dat die mensen serieus bezig zijn is duidelijk. Ik kwam 1 video tegen waarop (voor mijn gevoel) een heel team iemand stond aan te moedigen en toen sprongen bijna de tranen in m’n ogen. Fuck wat gaaf is dat toch! Op een andere manier een beetje te vergelijken als je met een teamsport (in mijn geval volleybal) de 25e punt maakt en iedereen gaat uit z’n dak..

Strong is sexy!
Hoe gaaf is dit? Ik denk dat heel veel meiden nu denken van ‘ieuw dat is eng’ of whatever, maar ik vind het stoer en ik denk dat als je dit ooit gaat proberen je ook wel snapt waarom dit zo super vet is! Strong is sexy, right?! Het is toch super gaaf als je elke training steeds weer gewicht op je stang erbij kan laden? Als ik tijdens het trainen wéér een kilo meer kan pakken met het deadliften sta ik van binnen wel te gillen en te dansen!

Anyways, ik ben benieuwd wat je ervan vind dus laat dat vooral hieronder even weten!

 

Bron uitlichtende foto