Dat we om 4 uur s’middags met een whey shake aan ons bureau zitten te bikkelen, zal niemand verbazen. Maar om even een goede tip te geven voor niet saaie smaken heb ik de volgende items getest. Er zijn 1001 smaken, met verschillende eiwitbronnen, en soms is het een beetje teveel keus. Maar wees niet getreurd, ik heb twee andere varianten getest dan die je normaal gesproken zou verwachten.

Normale whey shakes zijn gebaseerd op ei/melk eiwitten maar ik vind andere eiwitbronnen persoonlijk wat beter te verdragen. Ik heb twee verschillende soorten whey protein poeders opgestuurd gekregen van myprotein.com. Namelijk een vegan blend en een beef protein.

Wat is wat precies, ik leg het even snel uit; Vegan mix is een combinatie van erwteiwitisolaat, bruine rijsteiwit en hennep eiwit, en is dus een hoogkwalitatief veganistisch eiwitpoeder met een volledig aminozuurprofiel en meer dan 229 eiwit per portie. Wat beef protein isolate inhoudt; CarniPro is een proteïne bron zonder zuivel. Het bestaat uit 100% gehydrolyseerde rundvleeseiwit. Het levert ongeveer 24 g eiwit op per portie en bevat een veelzijdig aminozuurprofiel, dat alle essentiële aminozuren levert (EAA’s). 

boxes

En hoe smaakt zoiets dan? De chocolade vegan blend is sowieso mijn favoriet! Het is wel anders qua structuur dan je normale whey eiwitshake. Het verschil kun je vergelijken met wanneer je iedere ochtend brinta eet en dan ineens overstapt naar havermout. In eerste instantie een wereld van verschil, maar je raakt er aardig snel aan gewend. Dit is net zoiets. In het begin vond ik de vegan blend (de smaak is écht nice) een beetje zanderig, maar na een week merk je dat niet eens meer.

vegan blend

Dit is de vegan blend. De chocolade smaak is niet aan de buitenkant te herkennen, maar wanneer je je neus in de zak stopt wordt dat al snel duidelijk. Ik heb hem geprobeerd te mixen met water, soja melk, amandel melk en kokos melk. Wees er altijd zeker van dat waarmee je de poeder mixt, het koud is qua temperatuur. Amandel melk geeft het wat romigheid, maar daarnaast is water ook een erg fijne vloeistof om te gebruiken.

beef blend

De beef protein is echt een compleet andere wereld. Hij is een stuk ‘dikker’ qua structuur, en je hebt duidelijk meer water nodig om hem net zo vloeibaar te krijgen als de vegan blend. De bananen smaak komt je direct al tegemoet en is een stuk meer aanwezig dan de chocolade smaak, maar ook ongelofelijk goed weg te tikken.

vegan blend info

De vegan blend bevat zo’n 21g aan eiwitten per schep, weinig koolhydraten en bijna geen vetten. Ideaal als je een pure eiwitbron nodig hebt.

beef blend info

Beef protein isolate bevat nog minder koolhydraten & vetten dan de vegan blend. En met ongeveer 22g eiwitten per schep is dit echt een winner! Mocht je opzoek zijn naar een alternatieve whey shake, kan ik je deze zeker aanraden! Andere favorieten kun je hier vinden.