Iedereen weet dat je soms even zo’n maandag hebt waarop je niet te genieten bent. De koffie smaakt verschrikkelijk, de ns doet moeilijk, je collega’s op het werk lopen alleen maar te zeiken.. Daar wordt de maandag niet makkelijker door, laat staan dat je aan het einde van je werkdag de motivatie kunt vinden om nog eens even lekker hard te gaan knallen in de sportschool. Herkenbaar, maar de oplossing ligt niet in het neerploffen op de bank en een zeesterren houding aannnemen totdat het weer tijd is om naar bed te gaan.

Ik denk dat je mensen onder kunt verdelen in twee groepen, afgaande op hoe ze met dit soort situaties omgaan. De ene groep zal niet zeuren en zichzelf naar de sportschool weten te slepen, de andere groep zal alles en iedereen vervloeken en weigeren om van die bank af te komen. Ik wissel beide kampen af.

Maar wat vertel je de groep die zich neer plant op de bank, zodat ze toch zin krijgen om te gaan sporten?! Want het verhaal dat ze zich na afloop beter zullen voelen, zullen ze links laten liggen. We hebben betere redenen nodig om die luie konten in beweging te krijgen. Ik zal je mijn tips geven die er eigenlijk altijd wel voor zorgen dat ik alsnog netjes in de sportschool beland.

  1. Muziek! Terwijl ik vanuit het werk in de trein zit pak ik altijd direct mijn iPod erbij en zet ik alvast mijn spotify workout playlist aan. Op deze manier kom ik al goed in de stemming.
  2. Eet een uurtje voordat je gaat sporten nog een maaltijd. Wanneer je al een aantal uur zit te wachten op je avondeten kan ik me voorstellen dat je geen energie hebt om direct door te fietsen naar de sportschool. Hou hier dan ook van te voren rekening mee.
  3. Laatste tip is misschien wel de meest belangrijke tip, denk vooral niet na over hoe weinig zin je hebt om na je werk nog te moeten gaan sporten. Geef jezelf niet de ruimte om je tegenzin uit te spreken, want dan wordt het een obstakel. Jammer dat je geen zin hebt, maar daar heb je geen boodschap aan. Daar heeft niemand wat mee te maken. Do you even wanna grow?

Check de video hieronder (ja, je mag nog heel even blijven zitten). Daarna aan de slag jij!

 

Bron uitlichtende foto