Ik weet precies hoe sommige mensen tegen fitness aan kijken. Meiden die best wat aan hun lichaam willen doen, maar die nét niet genoeg motivatie hebben om door te zetten. Ik stond een jaar geleden ook aan die kant. Jezelf één keer in de week naar de sportschool slepen was eigenlijk al teveel moeite. Maar vooruit, omdat je al de hele week left over birthday cake als ontbijt eet moet je eigenlijk wel een keer gaan.. Girl don’t i know it!

Nu ga ik je echt niet een wonder tip geven waardoor jij naar de sportschool rent en keihard aan de slag gaat, sorry. En wat ik nu ga zeggen zal je al helemaal niet aan staan. Maar je de motivatie moet vooral uit jezelf komen. Ik ken genoeg vriendinnen die wat aan hun conditie/figuur willen doen, maar na een paar weken ‘gezellig mee sporten’ afhaken omdat ze niet meer gemotiveerd zijn.

Het is vooral handig om je doel zo duidelijk mogelijk te omschrijven in krachtige termen. En maak het tastbaar. Zet een datum in je telefoon of schrijf het in een agenda wát het precies is wat je wilt bereiken en wánneer je het bereikt wilt hebben. Blijf jezelf er dagelijks/wekelijks aan herinneren wat het doel is en evalueer de voortgang.

Zoek inspiratie op internet, bijvoorbeeld via instagram. Ik volg een aantal fitness meiden die regelmatig foto’s van hun afgetrainde body’s posten, waardoor ik mezelf weer toe kan spreken en inspireer. Ik wil niet op iemand lijken, afgezien van het feit dat dat ook niet mogelijk is, maar het geeft me iedere keer wel weer een boost om mijn best te blijven doen. En om, ook al lig ik al twee dagen ziek op de bank, toch nog even een uurtje te sporten.

Zelf heb ik een hekel aan mensen die iedere smoes aangrijpen om maar niet te hoeven gaan, daarom ga ik juist wel, ook al voel ik me niet helemaal fit. Wat eigenlijk best verstandig is, want je voelt je vaak na een uurtje zweten al stukken beter dan ervoor. Power muziekje aan, misschien deze keer íets lichter trainen en gewoon gaan!

Dat is ook eigelijk het hele geheim achter een gezond/mooi lichaam, gewoon doen! Gaan! Door blijven gaan totdat je tevreden bent. Hang wat mij betreft wat inspiratie quotes boven je bed (heerlijk ouderwets) en blijf gefocust. Je bent begonnen met een reden, onthoud die!

 

Bron uitlichtende foto