Wanneer je bezig bent met fitness omdat je wilt afvallen, spiermassa wilt kweken, of welk doel dan ook, weet je dat je enorm op je voeding moet letten. Dit is eigenlijk de grootste en belangrijkste factor tijdens het hele proces. Even ervan uitgaande dat jij weet wat je qua voeding moet eten leest het volgende een stuk makkelijker weg.

Goed, ‘meal preppen’ zegt het eigenlijk al; het voorbereiden van eten. En dan bedoel ik de grote maaltijden, zoals lunch en avondeten. Soms zie ik via instagram weleens voorbeelden voorbij komen met een tafel volgebouwd met plastic bakjes en moet ik altijd zuchten als ik aan de tijd moet denken.. Maar dat valt echt mee!

Voordeel van meal prepping is dat jij precies in de hand hebt wat je eet. Wanneer je dit bijvoorbeeld niet doet heb je de kans om buiten je voedingsschema om te eten. En dat is vaak niet gezond.. Helemaal als je rekening moet houden met de koolhydraten/eiwitten/vetten die je per dag binnen moet krijgen. Daarom ben ik fan van meal preppen.

Het lijkt misschien enorm veel werk, maar dat valt allemaal wel mee. Wanneer jij boodschappen haalt op je vrije zaterdag middag en zondag’s een middagje in de keuken staat ben je zo klaar. Zorg ervoor dat je (als je alleen voor avondeten gaat) 7 plastic bakjes klaar hebt staan zodat je alle maaltijden kunt voorbereiden. Daarnaast heb je een weegschaal en een maatbeker nodig om alles in de juiste hoeveelheid af te wegen. Mijn tip is om twee bakjes in de koelkast te laten staan en de rest in de vriezer te zetten. Op deze manier houd je de rest van je maaltijden vers en kun je de avond van te voren het ontdooien voor de volgende dag.

Mijn favoriete ingrediënten zijn kip, kalkoen, mager gehakt als bron voor eiwitten. Voor koolhydraten gebruik ik graag bruine rijst of zoete aardappel. En voor vetten gebruik ik vaak vette vissoorten of noten. Dit alles vul ik maximaal aan met allerlei groentes, vooral groene asperges, courgette, spinazie en broccoli.

 

Bron uitlichtende foto