Meal prepping, ik heb je pas verteld wát het is, maar het leek mij juist ook wel handig om je op weg te helpen met een aantal gerechten. Ik beschouw mezelf absoluut niet als een ‘foodie’ en ik heb echt weinig kennis van gezond eten, maar wat ik wel weet is hetgeen wat mij helpt een beter lichaam te vormen.

En nu is het geval dat dát eigenlijk al genoeg is, lucky me! Deze gerechten zijn super simpel, en makkelijk te bereiden en zullen je inspiratie geven om zelf ook te beginnen met preppen. Belangrijkste is dat je vooraf zorgt dat je alle attributen in huis hebt, boodschappen gehaald zijn en dan kun jij nu aan de slag.

Wat wel even belangrijk is, ik eet vooral eiwitrijke maaltijden, omdat ik spiermassa wil aanzetten. Kijk voor jezelf wat jou doel is en stem hier je voeding op af. Ik wissel trouwens iedere dag af tussen 3 gerechten.

Maaltijd 1

  • 150 gram mix van broccoli, wortels en mais
  • 150 gram gekookte kipfilet
  • 80 gram zoete aardappel

Maaltijd 2

  • 150 gram gekookte groene asperges
  • 150 gram kalkoen filet
  • 80 gram bruine rijst

Maaltijd 3

  • 150 gram gebakken kastanje champions met sperziebonen
  • 100 gram magere gehakt
  • 80 gram meergranen pasta

Mijn main go-to gerechten die super, echt super, simpel zijn met goede voedingsstoffen en snel te bereiden. Eigenlijk mag ik van geluk spreken dat ik niet heel moeilijk ben qua eten. Ik kan ook prima iedere dag groentes en kipfilet in de wok gooien zonder dat het eentonig wordt.

Wat ik je sowieso mee wil geven, is naast het in de gaten houden van jou persoonlijke behoeftes, niet zo moeilijk te denken over eten. In het begin kreeg ik niet eens brinta door mijn mond, maar ik eet nu zelfs met plezier m’n bakje havermout op. Ik las pas een opmerking op een bodybuilding forum over iemand die iets niet lustte. Waarop er behoorlijk wat mannen reageerde met ‘niet zeiken, gewoon doordouwen’ en hier sluit ik me helemaal bij aan.

Eten moet absoluut nog lekker zijn en ik vind het ook belangrijk om ervan te genieten, maar wat ik vooral doe is denken aan het eindresultaat. En de manier om daar te komen is soms gewoon wat simpeler en eentonig, so be it.. Sixpacks don’t grow overnight 😉

 

Bron uitlichtende foto