Toen ik je vertelde over de handige apps die je kunt gebruiken tijdens het begin van jou journey heb ik je ook verteld over deze app; Fatsecret. En vandaag laat ik je iéts meer zien over deze app. Because i love it so much! En waarom, dat is vrij simpel. Aangezien je bij houd wat je dagelijks eet (dat is eigenlijk waar de app over gaat) kom je erachter of je ook op het goede spoor zit. En dat is behoorlijk confronterend, want wanneer je denkt dat je niet teveel eet, kom je er misschien achter dat dat wel zo is. En ook andersom, ik dacht zelf dat ik wel aan mijn macro’s kwam, blijkbaar kom ik iedere dag zo’n 500 tekort.

Hoe moet je beginnen? Download FatSecret en log in, duh. Daarna kun je je doel instellen, afvallen, aankomen.. etc. Ik vind het wel jammer dat hij niet heel specifiek is en je hele algemene dingen moet invullen. Maar, het is wel een fijne start en voor specifieke dingen moet je gewoon meer moeite doen, dus app’s zijn dan al vaak overbodig. Anyways, ik heb ingevuld dat ik twee kilo wil aankomen. Dan bedoel ik niet dat ik dikker wil worden, nee, dan heb ik het over spiermassa. En zolang ik maar genoeg eiwitten eet en gezond blijf eten moet dat wel lukken. Heb ik geen speciale optie voor nodig.

Fatsecret begin

Het overzicht spreekt eigenlijk voor zich en laat je inzien wat je allemaal moet doen om je doel te behalen. Je kunt activiteiten toevoegen, zodat je een nog realistischer beeld krijgt van je situatie. En ja, ik zou zeker alles invullen, want anders blijf je op hetzelfde punt hangen, dus die zak chips wel even noteren ;-).

Doe dit nou eens een hele week, en kijk daarna eens naar hetgeen wat je allemaal gegeten hebt. Vaak kom je erachter dat er wel wat verbeteringen plaats kunnen vinden. En dan kun je eigenlijk antwoord geven op je eigen vraag,