Niks smaakt beter dan zomer in een glas. Right? En wat als dat óók nog eens gezond is? Strike 2. Laat me je nu dan even iets vertellen over deze delicious treat.

Healthy People
Dat kokos water bestaat is geen geheim. Dat het gezond is, ook niet. Maar puur vind ik de smaak niet geweldig. Maar wanneer je er, bijvoorbeeld, ananas in gooit wordt het al een heel ander verhaal. A-MA-ZING. Dat dachten de mensen van Healthy People ook. Een super leuk, jong Nederlands bedrijfje uit Den Haag, opgericht in 2006. Zelf vertellen ze dat dit hun motto is; ‘‘Voor en door Healthy People; mensen met een positieve levenshouding die graag zo lang en gezond mogelijk willen genieten van het leven. En er zich van bewust zijn dat gezonde voeding, naast een gezonde levensstijl, belangrijk is.”  Hier kan ik me compleet bij aansluiten, en daarnaast ben ik gek op dit soort ondernemingen!

De Missie
Healthy People wilde hun passie delen en daar ben ik heel blij mee! En ik denk dat ze een mooie missie hebben; ”We willen graag de positieve kracht van superfruit voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Steeds zijn we op zoek naar extra gezonde fruitsoorten die in de vergetelheid zijn geraakt. Om daar vervolgens hele lekkere producten van te maken…..We maken de recepten van onze sappen allemaal zelf en brengen het pas aan de man als we er met z’n allen op kantoor helemaal tevreden over zijn.”  Don’t you just love that? Wat ik vooral een prettig idee vind is dat het heel toegankelijk is. Het product komt niet helemaal weg uit een ver land en bevat niet allerlei rare toegevoegde voedingsmiddelen.

Getest 
Vandaag geef ik je mijn ongezouten mening over twee kokoswater varianten. De Kokoswater Ananas en de Kokoswater Mango. (Wie is hier nog meer gek op ananas?). Dat kokosnoot water vet vrij is en weinig calorieën heeft maakt het leven ook al wat beter. Je hoeft er dan in ieder geval geen macro’s voor te tellen, want het past toch wel. Ideaal voor na het sporten of tijdens lunch break in de zon! First up is de ananas variant:

Healthy people ananas

Inhoud ananas

Natuurlijk is bij deze varianten suiker toegevoegd. Maar de hoeveelheid valt mee, en daarnaast zijn het ook ‘natuurlijke suikers’ dus geen chemische bende, alleen maar fruitsuikers. Scheelt weer. De smaak is echt super! Ik kan dit zeker waarderen om 3uur in de pauze. Toch wel een prima manier om er weer even wat energie in te gooien. Volgende is de mango variant:

Healthy People Mango

Inhoud Mango

Als je meer van een zachtere zoete smaak houd is de mango variant zeker een aanrader. Heel erg fris en vooral een stuk zachter dan de ananas smaak. Hier proef je ook een stuk minder het kokoswater zelf terug. Vind ik wel jammer, maar als je er subtiel van wilt genieten kan dat nu dus.

Voordelen van kokoswater
Kokoswater zit vol met aminozuren, wat bouwstenen van eiwitten zijn en natuurlijke vitamines (waaronder veel vitamine B). Verder bevatten ze belangrijke enzymen, antioxidanten en een hele berg andere goede voedingsstoffen. Kokoswater is een goede bron van elektrolyten en natuurlijke zouten die belangrijk zijn voor de vochtbalans, magnesium en kalium. Daarnaast wordt het erg snel door het lichaam opgenomen, en ook al zitten in deze varianten wat fruitsuikers, qua calorieën hoef je je geen zorgen te maken.

Bron uitlichtende foto