Dit is een lastig punt. Zelf ben ik er al meerdere keren tegenaan gelopen. Hoe wordt je een fitness liefhebber? Dit is voor iemand met 11 jaar teamsport geschiedenis wel een echt struikel punt. En ik merkte bij vriendinnetjes die ik weleens meenam om samen te sporten ook. Het gaat er niet zozeer om dat het sporten op zich niet leuk is, het gebrek aan teamverband en het behalen van directe resultaten ontbreken bij fitness.

En ja, dat klopt ook. Alleen moet je die punten op een andere manier gaan invullen als je wilt dat fitness een onderdeel van je leven wordt. Voor mij persoonlijk is het simpel, je wilt je lichaam trainen, zorgen dat je er beter uitziet en daar moet je wat voor doen. Behoorlijk wat, geloof mij, maar het harde werken wordt zeker beloond.

Het eerste wat mij heeft geholpen is om te bedenken dat ík wil trainen, en niet dat het móét. Ik moet niks. Ik wíl graag een strakker/gespierder lichaam omdat ik daardoor veel beter in m’n vel zit. En dat ik daar dan wel 3 keer in de week m’n luie reet van de bank af moet tillen hoort erbij. Dat moet je met fitness, maar ook als je bijvoorbeeld een voetbal training hebt, dus dat verschilt niet.

Daarnaast, als ik merk dat ik iedere week sterker wordt is dat altijd zó fijn. Ook al is het maar 3kg, het feit dat je iedere training vooruitgang boekt is super motiverend. Maar dit bereik je alleen als je je uiterste best doet en niet een uur lang je handdoekje op een apparaat legt en vervolgens gaat zitten met je telefoon in de hand. Nee, trainen moet je doen als je 100% gas wilt geven, anders kun je beter niet gaan.

Dat is ook zo’n punt. Als ik voel dat ik het écht niet trek, dan ga ik ook gewoon niet. Ondertussen heb ik wel een bepaalde standaard voor mezelf opgesteld, en als ik weet dat ik die niet eens kan waarmaken heeft het geen zin om te gaan. Oefeningen worden dan slordig uitgevoerd, je hebt niet álle kracht in je lichaam.. Zonde van je tijd, want dat werkt gewoon averechts.

Voordeel van fitness is natuurlijk ook dat je het op bijna ieder moment van de dag kunt doen. En je daardoor niet vast zit aan trainingstijden. Dus een excuus is bijna nooit geldig als het aankomt op mogelijke trainingsmomenten. You can get fit anywhere anytime. Zelfs een halfuurtje zweten in de woonkamer is binnen handbereik.

Simpel gezegd is het de makkelijkste en daarnaast de meest lastigste manier om lekker in je vel te zitten. Je kunt het overal en altijd doen, wanneer je redelijk weet hoe en wat je het beste kunt trainen hoef je verder niet na te denken, het is gezond, je lichaam gaat er beter uitzien.. Volgens mij zijn dat de meest belangrijke punten voor iemand die graag fitnesst. So have fun doing it!

Bron uitlichtende foto