Laten we maar direct beginnen met het aller engste. Veel eten. Ik persoonlijk vind het niet écht eng, alhoewel de vetjes op mijn heupen niet echt iets is waar ik op zit te wachten.. Maar dat even aan de kant gezet, veel eten dus. En nee, niet vreten, maar veel étén. Semi gezond, zonder extreem veel suiker en met normale hoeveelheid vetten. Dat betekend dus wat rijker gevulde gerechten. Maar hoé dan? Dat was ook mijn vraag. Nu is volle zuivel niet voor mij weggelegd, wat balen is, maar niet écht drama. Want er zijn meerdere alternatieven.

Het ontbijt is wel duidelijk, koolhydraten zoals havermout of brinta vind ik een fijne start. Overigens zijn de eiwitwafels een perfect weekend ontbijt. Maar een kommetje havermout iéts rijker maken geeft je eerste maaltijd net iets meer volume. Wat dacht je bijvoorbeeld van een (kerstig) alternatief;

Oats met;

  1. kaneel
  2. appel
  3. maple syrup
  4. amandelmelk

high carbs food

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of een andere favoriet, een havermout kom vol met banaan en pindakaas. Ik hoor je al denken, that girl has gone cray cray. Maar dit is écht iets wat je in ieder geval 1 keer moet proberen. Pindakaas en banaan is sowieso al een favo combinatie, maar all that goodness gecombineerd in een ontbijt wat ook nog gezond is? Yes! You need;

Oats met;

  1. Soja melk
  2. 2 el pindakaas
  3. 1 banaan
  4. (optioneel als je een diehard fan bent; cacao nibs)

Wanneer je je havermout in een pannetje bereid wordt hij wat zachter (omdat je het graan wat langer kookt), maar ik pleur mijn kom vaak gewoon 2 minuten in de magnetron. Smaakt net zo lekker. Als alles goed warm is voeg je de banaan of de appel en consorten toe. Goed roeren, en niet vergeten genoeg melk in je bakje te doen. Havermout dikt altijd nog in nadat je het uit de magnetron (of pan) haalt. Vooral als je alle ingrediënten erbij in doet dikt de pap aardig in, en als je geen droge gort wilt (dit gebeurt nogal snel) is het handig om hier vooraf even rekening mee te houden.

high carbs food 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben benieuwd of je dit weleens geprobeerd hebt!? Of dat je andere favoriete ontbijtjes hebt? Let me know!

 

Bron uitlichtende foto