Een keer in de week kijk ik uit naar de dag dat ik mijn hamstrings ga trainen. Het is altijd een beetje dubbel, omdat het zo gigantisch zwaar is, maar ook super lekker! Punt is alleen dat ik soms het idee heb dat er te weinig afwisseling in zit. En door afwisseling zul je progressie boeken, dus ging ik op zoek naar makkelijke oefeningen die je kunt doen als ‘afsluiter’ van je training.

Er zijn een aantal oefeningen die ik mee pak tijdens het trainen van mijn hamstrings. Zoals deze; de stiff legged deadlift. Je zult deze voelen branden! Echt een favoriet! Daarnaast pak ik ook vaak de lying leg curl mee. Na 4 sets van 15 herhaling ben ik ook helemaal kapot. Maar om de workout helemaal af te maken kun je de volgende oefening meenemen;

Er zijn behoorlijk wat oefeningen te verzinnen die je met een swiss ball kunt doen die goed zijn voor het trainen van je hamstrings. Bijvoorbeeld de volgende oefening. Super effectief wanneer je hem goed uitvoert;

Dit zijn in ieder geval mijn favoriete oefeningen op het gebied van het trainen van je hamstrings. Ik ben benieuwd welke oefening jij graag doet op dit soort dagen!

 

Bron uitlichtende foto