Het is gewoon lastig in te plannen om gezond te eten tijdens het werk. Ten eerste omdat je eigenlijk niet veel tijd hebt om er mee bezig te zijn en ten tweede omdat je misschien niet alle luxe van thuis op je werk hebt. En dat maakt het lastiger, en daardoor kun je minder goed bezig zijn dan wat je eigenlijk bedacht had.

Een manier om hierop in te spelen is om je maaltijd voor te bereiden. Doormiddel van meal preppen kom je al een heel eind. Maar eigenlijk is er nog wel nét iets meer nodig dan een slimme lunch inpakken. Want als ik zo eens op tel wát ik gemiddeld op een dag eet, moet ik dat wel echt slim aanpakken. Dus vandaar dat ik alles nu even snel en simpel op een rijtje gezet heb, zodat jij misschien ook een idee krijgt hoe je gezond kunt eten tijdens het werk.

  1. 7.30u Ontbijt. Het verschilt per dag hoe lang ik s’ochtends bezig ben, maar met veel tijd bak ik proteïne pannenkoeken. Met iets minder tijd gooi ik m’n bakje vol met havermout en melk en wat fruit. Allebei niet heel veel werk, maar havermout klaarmaken binnen 2 minuten of pannenkoeken bakken from scratch, duurt toch wat langer.
  2. 10u Snack. Kwark! Heerlijk een halve beker kwark met vers fruit in een bakje meenemen naar het werk en hoppa daar is je snack alweer. Ideaal als je een koelkast hebt, maar mocht dit niet het geval zijn dan zou ik persoonlijk kiezen voor een wheyshake op basis van water.
  3. 12.30u Lunch. Dit is een no-brainer. Wat betreft meal preppen kun je je nu helemaal uitleven. Alles voorbereiden en invriezen, zodat je iedere dag een heerlijke en gezonde lunch mee kunt nemen. Denk hierbij aan 40 % groentes, 30 % eiwitten en 10 % vet. Vul de percentages in naar behoefte, want ik kan me voorstellen dat als je zwaar werk doet je meer behoefte hebt aan koolhydraten dan dat je wortels etc naar binnen zit te scheppen.
  4. 15.30u Snack. Andere helft van je kwark, aangevuld met nootjes, fruit, kokos stukjes etc.
  5. 19.00u Dinner! Ik vind het zelf enorm prettig om niet té zwaar en teveel te eten s’avond voordat ik naar de gym ga. Dus mijn voorkeur gaat uit naar een heerlijke, gevulde soep met een volkoren broodje en dat soort dingen. Wel voedend, maar zeker niet zwaar op de maag waardoor je makkelijk en sneller weer kunt trainen dan wanneer je je bord vol hebt met aardappels, vlees en groentes.
  6. 21.00u Late night snack. Nu wordt het leuk! Op trainingsdagen eet ik vooral veel eiwitten, omdat mijn spieren dit nodig hebben, maar op de vrije avondjes eet ik met gemak een bakje (gezonde) nootjes weg. Heerlijk!

Genoeg ideeën om gezond te eten terwijl je een druk schema hebt, toch? Het vergt inderdaad aardig wat plannen en voorbereiding, maar wie wat wil…

 

Bron uitlichtende foto