Ik vind het vreselijk wanneer ik op maandagavond in een afgeladen sportschool sta terwijl mijn huid zonder make-up er niet uit ziet. Sommige meiden hebben het geluk dat ze nooit een rood vlekje of onzuivere huid hebben, maar bij mij is dit helaas wel het geval.

Sinds ik mijn voeding aangepast heb, door het eten van minder suikers, valt het al enorm mee. Dus dat was stap 1. Nu ben ik nog nooit de perfecte huidverzorging tegengekomen, maar eerlijk gezegd kun je ook maar beter daar je hoop niet op vestigen.

Mijn valkuil is dat ik graag make-up draag, te lui ben met het reinigen en ook niet van velletjes kan afblijven. En dat zijn nou net dingen die je kunt verbeteren om een mooie huid te krijgen. Daarom heb ik mijn badkamer kastje maar eens uitgezocht en gekeken welke producten ik ga gebruiken de komende maand om mijn huid te verbeteren.

Behalve de ‘juiste’ producten gebruiken is het natuurlijk ook van belang om van je gezicht af te blijven, ook al is het mega verleidelijk om dat ene velletje er nog af te krabben.. En voor degene die make-up gebruiken, reinig je kwasten na het aanbrengen van je make-up! Make-up kwasten bevatten de grootste bron van bacteriën die je echt niet op je huid wilt smeren keer op keer op keer. Schoonmaken dus!

Wat ook erg handig kan zijn met het creëren van een mooie, gezonde huid is het schoon houden van je telefoon. Werkelijk, je hebt geen idee van hoeveel bacteriën hier op zitten. Met een beetje alcohol op een watten schijfje wrijf je hem gemakkelijk schoon en voorkom je een heleboel viezigheid.

Even samenvattend, het is dus belangrijk om de volgende punten iedere dag goed uit te voeren;

  1. Reinig je huid s’ochtends en s’avonds en gebruik iedere week een reinigende scrub
  2. Zorg voor schone make-up kwasten, reinig ze na ieder gebruik
  3. Probeer van je huid af te blijven, aan je handen zitten de gehele dag veel slechte bacteriën
  4. Maak je telefoon schoon en alle andere voorwerpen waar je de hele dag veel mee werkt (denk aan bijvoorbeeld je toetsenbord etc)

Doe je mee met het creëren van een gezonde, mooie huid? Over 4 weken zul je al een heel verschil zien wanneer je deze punten allemaal braaf naleeft.

Bron uitlichtende foto