Trainen met dumbbells en barbells is niet perse nodig om een mooi en strak gevormd lichaam te creëren. Het is wel de meest effectieve manier, maar niet de enige. En dat maakt het wat makkelijker wanneer je thuis wilt trainen of als je op vakantie bent en geen sportschool kunt binnenlopen.

Iedereen kent wel de air squat, maar verder dan dat komen we vaak niet als we denken aan ‘bodyweight’ oefeningen. Terwijl er behoorlijk wat zijn die je zeker mee kunt nemen op dit soort dagen. Ik kwam een video tegen waarbij er 8 (!) worden voorgedaan en waarmee je je complete lichaam traint. Het grootste probleem bij mij persoonlijk is dat als ik dit soort oefeningen doe, ik er nooit zo serieus mee om ga als wanneer ik in de gym zou staan. En ik denk dat het daarom ook iets minder efficient maakt. Maar dat ligt dus puur aan jezelf, want wanneer je wel serieus aan de slag gaat kun je zeker van spierpijn genieten de volgende dag!

Hieronder de video die je laat zien over welke oefeningen het precies gaat!

Succes!

 

Bron uitlichtende foto