Sommige mensen zijn al jaren bezig met trainen en snappen dat gezeur van groentjes niet. Zie je weer van die semi-gemotiveerde mensen lopen met hun telefoon in de hand.. Eerlijk gezegd erger ik me er ook wel aan, maar aan de andere kant, iedereen begint ergens. Ik liep ook niet vanaf dag 1 met een zelfverzekerde blik me super goed te focussen.. Ik maakte me eerder druk over of m’n make-up er nog opzat, m’n haar niet in de war raakte, en of m’n kleding wel leuk genoeg was. Eerste paar lesjes waar ik heen ging waren dan ook behoorlijk zwaar, aangezien ik dat allemaal in de gaten moest houden.

Toen ik eenmaal serieus ging trainen (dat heeft behoorlijk lang geduurd) werd alles wel anders. Ik ging serieuzer om met de trainingen, lette veel strikter op mijn voeding, en veranderde eigenlijk mijn complete houding. Een tijdje heb ik samen getraind en dat was super gezellig. Alleen werkt samen trainen écht wanneer je dezelfde doelen hebt. Je moet samen net zo gemotiveerd zijn, anders dan zit je niet lekker in hetzelfde tempo. En eerlijk gezegd train ik véél harder als ik alleen train. Muziek in m’n oren en gaan.

Plus van alleen trainen is toch wel echt dat je je eigen motivatie creëert. Hoe moeilijk het ook is, wanneer je de knop omzet doorbreek je een plateau. En wanneer dit gelukt is ben je zóveel minder afhankelijk en staat niets je meer in de weg. Je hebt geen factoren van buitenaf meer nodig om te sporten, of om je te motiveren. Hoe vet is dat?! Mentaal levert dit zo ontzettend veel op! Doorzettingsvermogen bijvoorbeeld. Als je op een avond uit de gym loopt en je realiseert dat je de afgelopen maand iedere week 3 keer geweest bent zonder te zeuren weet je dat je de smaak te pakken hebt.

En waarom fitness dan meer is dan alleen gewichten tillen is voor mij wel duidelijk. Het gaat er niet altijd om hoeveel kilo of hoeveel sets je kunt pakken tijdens een training. Het gaat erom dat je jezelf weer naar de gym wist te slepen, je traint om doelen te behalen, je discipline weet te verbeteren, afspraken met jezelf nakomt.. Een complete mindset-change kun je verwachten als je sporten niet meer ziet als een ‘have to to’ maar een ‘want to do’.

Dus, next time gewoon weer lekker sporten en vooral plezier hebben!

 

Bron uitlichtende foto