Als ik ergens op kick (call me crazy) is het branden van mijn spieren tijdens een oefening. En niet tijdens het squatten, want dat wordt heel snel, heel zwaar. Maar als ik bijvoorbeeld mijn triceps train, dan ga ik net zo lang door totdat het ‘branderige gevoel’ te pijnlijk wordt.

En een oefening die ik de laatste tijd erg leuk vind om te doen is de Tricep Dumbbell Kickback. Hij is wat gevoelig, want je moet hem niet verkeerd uitvoeren omdat je dan pijnlijke schouders kunt krijgen. Other than that, is hij wel echt amazing. De kickback is een isolatie oefening, dus hij pas perfect tussen nog een aantal andere oefeningen.

Ik pak m’n triceps vaak samen met het trainen van mijn schouders en borst. En wanneer ik triceps train probeer ik altijd wat lager in gewicht te gaan zitten en wat hoger in de herhalingen. Op die manier daag je je spieren goed uit en vóel je het ook daadwerkelijk.

Welke oefening doe jij graag wanneer je je triceps traint?

 

Bron uitlichtende foto