Little did you know, is dat ik een fashion/retail achtergrond heb. Opleiding en alles. En ik heb lang nagedacht over of ik hier ook iets mee kon via de blog. En ik moet je zeggen, eigenijk is het wel logisch. Want fitness (als in: je goed en zelfverzekerd voelen) staat in het verlengde van fashion. Mooie, goed passende kleding geeft je een goed gevoel. Alleen snappen heel veel mensen niet precies hoe je dat in praktijk moet brengen.

Wat misschien de bekendste misconceptie is, is dat je al een goed lichaam moet hebben, wil je er goed uit zien. En natuurlijk helpt een slank, gespierd figuur, maar het is zeker niet een vereiste. Want trust me, als je weet hoe je je moet kleden kom je al een heel eind. En er zijn een aantal ‘basic’ tips die je direct kan toepassen zodat jij een nóg betere indruk achterlaat.

  1. Gooi alle low waist jeans weg, en schaf hogere taille broeken aan. Ongeacht je figuur ben ik ervan overtuigd dat dit vele malen meer flatteert dan wanneer je een low waist broek draagt. Bijna iedereen struggled wel met die ‘heupvetjes’ en met een hoge taille werk je die subtiel weg. Deze broek is bijvoorbeeld 1 van mijn favorieten op dit moment.
  2. Ken je maat, maar hou je er niet teveel aan vast. Dit is echt zo’n ego dingetje. Een maat zegt bijna niks, want in dezelfde winkel kun je van dezelfde items net zo goed een andere maat nodig hebben. Neem een maat liever als richtlijn en kijk naar wat écht goed staat. Je hebt toch liever dat een kledingstuk je flatteert dan dat je perse je eigen maat moet hebben?!
  3. Sommige shapes zijn niet voor iedereen. Bijvoorbeeld, als jij wat korter bent en een wat vollere maat hebt zijn ‘boxy shirts’ misschien niet de beste keuze. Je creëert de illusie dat je nog korter lijkt dan dat je daadwerkelijk bent en je voegt geen silhouet toe waardoor je wat voller lijkt dan dat je waarschijnlijk wilt lijken. Don’t get me wrong, als jij je prettig voelt in iets, dan moet je het zeker dragen. Maar er zijn nou eenmaal flatterende en minder flatterende vormen die passen bij jou lichaamstype.
  4. Passend ondergoed is essentieel. Een goed passend broekje doet wonderen voor onder een jurkje en zelfs in jeans. En dan heb ik het nog niet eens over een goed passende bh. Dingen die heel veel mensen over het hoofd zien maar die eigenijk de basis vormen van je complete uitstraling!

4 simpele tips om er nú al beter uit te zien! Mocht je de deur uit willen gaan in iets anders dan een sportlegging. (;

 

Bron uitlichtende foto