Een manier om aan je eiwitten te komen is om wheyshakes te drinken, of een kilo kip per dag te eten. Maar er zijn nog véél meer lekkere producten die niet als ‘straf’ voelen en waar je zonder schuldgevoel echt van kunt genieten. Persoonlijk vind ik het fijn om niet iedere dag hetzelfde te eten. En soms wil ik het eten gewoon wat lekkerder maken..

Griekse yoghurt verslaafd!
Zeker nu de zon weer begint te schijnen en ik eigenlijk alleen maar aan mijn favoriete ijsje kan denken. Er zit een ijssalon in Zwolle, Salute en die verkoopt de beste ijsjes van Nederland! Mijn favoriet is de Griekse Yoghurt met Honing en Walnoten. Ja dat is 1 smaak. En nee, die kan ik me niet ieder weekend veroorloven, aangezien we nu op de abs tour zijn. Wist je trouwens dat Griekse yoghurt de gezondste variant van alle yoghurt soorten is? Alhoewel volle yoghurt bijvoorbeeld minder calorieën bevat, bevat Griekse yoghurt meer eiwitten. En die zijn natuurlijk onmisbaar!

Gezonde variant
Dus bedacht ik me maar dat dat moest gebeuren op een andere manier. Een wellicht iets gezondere manier. Want hoe simpel is het om een schaaltje griekse yoghurt met honing en nootjes te mixen? Precies, daarom ben ik ook direct naar de supermarkt gefietst en heb ik daar goed ingeslagen. En omdat ik zó lyrisch ben over dit simpele recept móest ik het even delen! Macro’s zijn wat aan de hoge kant, máár dit is wel een ontbijt/snack waar je behoorlijk lang vol van blijft. Dus win-win in mijn ogen ;-).

Recept & Macro’s
200 gram griekse yoghurt 0% vet, 1 grote eetlepel honing en 1 grote hand gehakte walnoten. Dan kom je ongeveer uit op 18 gram eiwitten, 29 gram koolhydraten, 23 gram vet (van de walnoten!) met een totaal van 399 calorieën. Ook super wanneer je aan het bulken bent en je even een ‘rijke’ snack tussen je dagelijkse maaltijden door wilt eten.

 

Bron uitlichtende foto