Op een makkelijke manier super zwaar je triceps trainen. Klinkt een beetje tegenstrijdig, maar toch heb ik een oefening gevonden waarbij dit het geval is.

Je arm bevat voor 60% massa wat we de triceps noemen (musculus triceps brachii). Omdat zo’n groot deel van je armen uit deze spiergroep bestaat is het ook ontzettend belangrijk om deze goed te trainen. Dit niet alleen om de spier zelf te trainen, maar ook omdat je op deze manier meer kracht ontwikkeld wat van pas komt tijdens andere oefeningen.

Nu kun je een aantal oefeningen doen mét gewichten, maar er zijn er ook een aantal die minstens net zo effectief zijn waarbij je geen gewichten nodig hebt. Zoals de body up. Ik ben hier zelf een enorme fan van, vooral wanneer je nog even helemaal kapot wilt gaan ná een training. Wanneer je ze aan het begin van je training doet zijn ze nog aardig goed te doen, maar wanneer je je triceps al getraind hebt zul je merken dat je amper omhoog komt.

Check hier hoe je deze body up uitvoert!

Het voordeel van deze body-up is dat je hem natuurlijk ook thuis kunt uitvoeren. Samen met dips en diamond push ups heb je op een makkelijke manier een zeer effectieve training voor thuis. Ideaal!

 

Bron uitlichtende foto