Als je met één been in het wereldje van fitness stapt wordt je overladen met informatie. Manieren van trainen, accessoires die je maar beter kunt aanschaffen, supplementen waar je niet zonder kunt. Allemaal super verwarrend! Dat was voor mij zo in ieder geval. En tot nu toe ben ik nooit verder gekomen dan een paar varianten van whey eiwitten proberen. Dus om maar eens een start te maken begin ik vandaag met een review over de BCAA van het merk Dedicated.

Een tijdje zat ik al na te denken over creatine, pre-workout, en kwam tijdens die zoektocht langs deze BCAA. Ik had er nog nooit van gehoord, maar was daarom juist nieuwsgierig. Wat is BCAA en wat doet het? BCAA’s zijn aminozuren (L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine). Deze aminozuren zijn essentieel voor het herstel proces van je spieren. Daarnaast zorgt BCAA er ook voor dat je spieren extra energie krijgen. Dit komt doordat de koolstofskeletten van BCAA worden verbruikt als brandstof door de spieren. De stikstoftakken die vervolgens zijn overgebleven worden dan omgezet naar het aminozuur alanine. Dit aminozuur wordt vervolgens naar de lever getransporteerd, waarna het omgezet wordt naar glucose. Glucose wordt daarna weer terug getransporteerd naar de spieren, waar de spieren het weer gebruiken voor de volgende krachtinspanning. (bron)

Voordelen van BCAA’s zijn dus dat het helpt bij het herstel proces, je extra energie geeft, en het helpt bij het afvallen. Ideaal als je op dit moment bezig bent met het droogtrainen. Omdat er geen koolhydraten en vetten in zitten is dit een perfecte alternatieve bron van energie. Er staat aangegeven dat je het voor, tijdens en na de training kunt nemen. Maar het lijkt mij toch wel handig om dit alleen vóór de training te doen. Kun je maximaal genieten van de extra energie.

Over na de belangrijke dingen! Op internet zag ik een aantal reviews online staan en een veel terugkomend puntje was dat hij bijzonder zoet was qua smaak. Dit is absoluut het geval. Ik ben niet gek op hele zoete smaken, dus dit is even slikken. Ik heb de smaak Exotic Fruit besteld, en ergens kan ik dat wel herkennen. Maar verder is het vooral een enorme suikersmaak wat je drinkt. Daarnaast is de consistentie een beetje raar, want als je 1 schepje mengt met water zorgt dit in eerste instantie voor schuim en daarna merk je dat de deeltjes zich scheiden. Doet niks raars met de smaak, is alleen een beetje apart.

bcaafront

bcaadetails

bcaaback

Deze pot met BCAA bevat 345g met poeder, wat 30 schepjes zijn. 30 servings voor €24,95 is niet heel duur, mits we ook echt profijt van hebt. Dus als je lekker aan het trainen bent, en niet perse die extra kick nodig hebt kun je hem wel links laten liggen. Maar als je een beetje serieus aan het trainen bent dan is dit wel een leuke aanvulling. Alles wat een positief effect heeft en je sneller laat herstellen is voor mij al snel gewenst.

bcaascoop

Tot nu toe heb ik deze super zoete cocktail 2 keer getest bij het trainen, en ik heb gemerkt dat het wel voor een lekkere focus zorgt. Die kick voelde ik wel, maar het was geen wéreld van verschil met wanneer ik zónder zou verschillen. Je staat alleen wat lekkerder te trainen. Ik zal de 30 schepjes eens opmaken, en ik laat je zeker weten wat ik er dan van vond.

 

Bron uitlichtende foto